+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    VXRed Marky1408's Avatar
    Join Date
    28th May 2016
    Posts
    16

    Default 2011 Insignia vxr p0522 error code

    Hi all i have just notticed i had no read out on the performance menu for oil pressure so pluged in my diagnostic and found p0522 engine oil pressure sensor low voltage . i cleared the code and found the bars where then showing on the performance menu . does anyone know where this sensor / switch is located please ?

  2. #2
    VXRacing ahead
    Join Date
    20th June 2010
    Posts
    517

    Default

    Quote Originally Posted by Marky1408 View Post
    Hi all i have just notticed i had no read out on the performance menu for oil pressure so pluged in my diagnostic and found p0522 engine oil pressure sensor low voltage . i cleared the code and found the bars where then showing on the performance menu . does anyone know where this sensor / switch is located please ?
    Sorry can't help . But if it's working now I'd leave it till it fails . Then see if same code comes back.

  3. #3
    VXRed blooded james400's Avatar
    Join Date
    22nd November 2015
    Posts
    323

    Default

    Yes i did my one its above the aircon pump also it should be 1.4 bar at 2000rpm if your testing it

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  4. #4
    VXRed Marky1408's Avatar
    Join Date
    28th May 2016
    Posts
    16

    Default

    James did u have the message come up low oil pressure stop engine

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  5. #5
    VXRed Marky1408's Avatar
    Join Date
    28th May 2016
    Posts
    16

    Default



    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  6. #6
    VXRed Marky1408's Avatar
    Join Date
    28th May 2016
    Posts
    16

    Default


    After i cleared code

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  7. #7
    VXRed Marky1408's Avatar
    Join Date
    28th May 2016
    Posts
    16

    Default


    Before code cleared

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  8. #8
    VXRed blooded james400's Avatar
    Join Date
    22nd November 2015
    Posts
    323

    Default

    I would say its a Faulty switch on its way out

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  9. #9
    VXRed Marky1408's Avatar
    Join Date
    28th May 2016
    Posts
    16

    Default

    Where is it exactly the aicon pump ? To the right hand side top battery side or ?

    Sent from my SM-G935F using Tapatalk

  10. #10
    VXRed blooded james400's Avatar
    Join Date
    22nd November 2015
    Posts
    323

    Default

    Left side of the engine at the bottom is where the aircon pump is runs off the belt

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts