+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default corsa vxr problem advice????

    hi guys well got myself a burg for the missis orange remoted it all was ok dqy after decided to tick over strange.....so no messing compression test number 4 was low not totally just low so after pulling engine apart replaced pistons everythink everythink went perfect........
    now starts drives perfect except
    at 2000 rpm has like a hesitation/ lumpy/ holds back/ over 3000rpm boosts smooth just inbetween ....issue was there before pistion issue ran tech 2 no issues ran snap on solus pro no issues ...changed air filter maf coilpack plugs coolant temp sensor tryed injector cleaner .........grrrrr
    update

    any ideas??? i took it for a 1 mile run other night after changing more bits just a 50 60 mph no boost .....and came back turbo was glowing hot hot ............. next i did a live data at 60 and im getting both 02 sensors working but sat at 60 says before cat rich after lean ?????? sat at a stedy 60 for 3 miles strange im thinking blocked cat now

    help appreciated

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  2. #2
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default

    also no error lights on dash or spanner light car is standard atm apart from filter and exhaust that nurburgring has it is the model with full leather and sat nav and afl lights and done just over 30 thousand miles just looking for maybe somthink ive missed really

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  3. #3
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default

    also timing is spot on checked and double checked starts perfect ticks over perfect no overheating no rattles or noise oil is obviously golden ive had lots if vxrs but this on is a pain in the assssss atm

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  4. #4
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default

    ok update : fitted decat today just to confirm cat wasnt blocked few people pointing me towards the standard recerc valve on the turbo saying rubber inside could have split and slight boost leak as i get to around 2000 rpm mark .all vxrs had in the past have had the metel ones its only between 2000 and 3000 rpm hesitant holds back in a sence any idea appreciated cherrs guys girls

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  5. #5
    Club Foot Fresh andygray's Avatar
    Join Date
    3rd May 2010
    Posts
    7,539

    Default

    cracked manifold?
    FRESH Clique 24 (24 hours)
    WG Motorworks - RABBID REMAP
    Ko6 Turbo. 3"Turbo Back custom exhaust De-Cat - KW V2 Coilovers Porsche Brakes
    331 BHP Fully forged - Fast Road Cams - Plus Williams Clio 3

  6. #6
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default

    checked mate no leaks no blowing new gasket upon rebuild

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  7. #7
    VXRacing ahead Kingsxfan's Avatar
    Join Date
    21st July 2014
    Posts
    623

    Default

    What plugs have you used?

  8. #8
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default

    ngk platinum tips gapped properly new same as took out its like it starts to boost holds back a little then fine if that makes sence alot of people are saying the standard recirc on the turbo as maybe split loosing boost on build up as still got plastick one on ordered new but not arived yet

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

  9. #9
    VXR enough chris0412vxr's Avatar
    Join Date
    10th December 2013
    Posts
    1,076

    Default

    ok since last post did plugs.....
    ok did standard recerc valve no change
    02 sensor bank 1 bfore cat ...no change unplugged maf sensor drove perfect .....

    so ordered new maf fitted problem came back no we're near as bad though its only around 2000 now then fine
    borrowed a frends map sensor all seemed perfect now a little off at 2000rpm mark soo ordered my own new map sensor

    been reading into this plugs i have put in ngk.r iridium thought platinum....now loads people and vauxhall say no iridium play up now thats what was in there before plug change
    but as i say if i unplug maf sensor drives boost spot on

    also gona change second 02 sensor just to make sure

    Sent from my SM-G925F using Tapatalk

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts