+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1
    VXRed
    Join Date
    9th January 2018
    Posts
    69

    Default Boost issue - Help!

    Code 110611
    Keeps happening. This is stopping the car from having any boost what so ever. It hits a flat spot at 2.5k revs and donít pick up again what so ever. The boost gauge is reading 5 psi when this is happening. Itís also idling at -30 plus. I say plus cause itís off the dial


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    VXR enough Markpvxr's Avatar
    Join Date
    10th July 2012
    Posts
    1,122

    Default

    possibly maf sensor,
    Arden Astra with black bits

  3. #3
    VXR enough Markpvxr's Avatar
    Join Date
    10th July 2012
    Posts
    1,122

    Default

    unplug it and go from there
    Arden Astra with black bits

  4. #4
    VXRed
    Join Date
    9th January 2018
    Posts
    69

    Default

    Maf or map (intercooler boost pipe)


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    VXR enough Markpvxr's Avatar
    Join Date
    10th July 2012
    Posts
    1,122

    Default

    unplug maf and run without it, see if fault is there still
    Arden Astra with black bits

  6. #6
    VXRed blooded Rksmith's Avatar
    Join Date
    15th December 2016
    Posts
    339

    Default

    Snapped actuator maybe just a stab


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. #7
    VXRed Kawi Kris's Avatar
    Join Date
    20th April 2015
    Posts
    51

    Default

    Vac pipe off probably, has it had the rear bcs delete?

  8. #8
    VXRed
    Join Date
    9th January 2018
    Posts
    69

    Default

    I've changed the solenoid and it seems less frequent but it's still happening. I'll try cleaning the MAP sensor today and see how that does but me testing things can take days since it only messes up when it feels like it

    I'll check the rear vacuum box also, but no i haven't done a rear bcs delete

  9. #9
    VXR enough
    Join Date
    3rd May 2015
    Posts
    1,033

    Default

    Could be number of things a vac pipes come off on the back. a boost leak map,maf or solenoid but my guess would be the actuator itself remove the heat shield and See if it's snapped or stuck open if it's stuck open just give it tap from the bottom where the nuts are if it clicks back then bingo.
    Full 3" Piper turbo back, Airtec fmic, piper x cone, Dap r springs, tarrox g88 discs, EBC yellow pads, powerflex engine/gearbox inserts + rearbeam bushes, whiteline lower arms, vredstein ultrac vortis,courtnay retainers, turbosmart actuator + recirc. Courtnay sport stage 3 mapped.

  10. #10
    VXRed
    Join Date
    9th January 2018
    Posts
    69

    Default

    Quote Originally Posted by godsgift View Post
    Could be number of things a vac pipes come off on the back. a boost leak map,maf or solenoid but my guess would be the actuator itself remove the heat shield and See if it's snapped or stuck open if it's stuck open just give it tap from the bottom where the nuts are if it clicks back then bingo.
    Thanks for the information mate!

    Will I actually see if the actuator is broken or not just by looking at it on the car or will I have to take it off the car to find out?

+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts