+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    VXRed blooded
    Join Date
    21st July 2018
    Posts
    329

    Default Can anyone shed any light on this? (Insignia eml)

    So my brother has an insignia. Engine light is on. He took it to the garage. They diagnosed it as AFM.
    Had a new one fitted (Bosch item)
    Next day the light came back on.
    Garage canít help because the only code heís getting is for AFM. So they unplugged it and itís ran fine and told him to take it to Vauxhall.

    I read and cleared the codes last night.



    Could it be a faulty unit or linked to something else?
    Thanks


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2
    VXR enough Jon1796's Avatar
    Join Date
    24th August 2015
    Posts
    1,377

    Default

    Faulty wiring/bad ecu.
    Has it been mapped?

  3. #3
    VXR "Appreciated" VeXeR's Avatar
    Join Date
    20th January 2014
    Posts
    2,096

    Default

    Was the new AFM fitted facing the correct direction on the intake?
    OPC …IRE
    Drop me a PM for Irish meets, group adds etc.

  4. #4
    VXRed blooded
    Join Date
    21st July 2018
    Posts
    329

    Default

    Iím think air temp sensor could be a completely different sensor?

    Not remapped completely standard. And yeah AFM is facing the right way


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  5. #5
    VXR enough Jon1796's Avatar
    Join Date
    24th August 2015
    Posts
    1,377

    Default

    Not afm/maf found two things one shows it to be map sensor the other
    This thing,
    Attached Images

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts